Makelaar in Tiel nodig?

Kies een makelaar die de regio kent

Welke vergelijkbare woningen staan te koop? Wat is er recent verkocht? Wat zijn de verschillen en hoe springt jouw woning er tussenuit?

Als makelaar in Tiel kunnen we met recht zeggen dat we de woningmarkt van binnen en buiten kennen. Ervaar zelf het verschil. Vraag om de woningmarktscan, maak kennis met jouw makelaar en verkoop je woning zoals het zou moeten.

Makelaar in Tiel nodig?

Kies een makelaar die de regio kent

Welke vergelijkbare woningen staan te koop? Wat is er recent verkocht? Wat zijn de verschillen en hoe springt jouw woning er tussenuit?

Als makelaar in Tiel kunnen we met recht zeggen dat we de woningmarkt van binnen en buiten kennen. Ervaar zelf het verschil. Vraag om de woningmarktscan, maak kennis met jouw makelaar en verkoop je woning zoals het zou moeten.

Makelaar Miranda Spies over het wonen in Tiel

Tiel is een van de oudste steden van Nederland en stamt uit de periode 850 – 1100. Tiel is ook een Hanzestad en is gelegen in de provincie Gelderland.

Tiel staat vooral bekend om zijn mascotte ‘Flipje’ het fruitbaasje. Flipje was het stripfiguur van de voormalige jamfabriek ‘De Betuwe’ in Tiel-oost. In het centrum van Tiel wordt dit “fruitige mannetje” nog geëerd met een standbeeld van Flipje.

Jaarlijks vindt er in september het bekende fruitcorso en festival Appelpop plaats. Hier komen altijd veel bezoekers, ook buiten Tiel op af.

Over Tiel

Wij vertellen je graag meer over de stad Tiel en welke faciliteiten er allemaal aanwezig zijn.

Inwoners

Tiel telt ruim 40.000 inwoners.

Scholen

In Tiel heb je volop de keus aan basisscholen waaronder speciaal onderwijs. In totaal zijn er 20 basisscholen in Tiel.

Het Lingecollege voortgezet onderwijs heeft meerdere locaties in Tiel. Daarnaast heb je nog het ROC Rivor in Tiel hier vind je diverse MBO- opleidingen en volwasseneneducatie.

Openbaar vervoer & bereikbaarheid

Tiel is centraal gelegen en ligt aan de snelweg A15. Hierdoor heeft het een goede bereikbaarheid. Tiel heeft 2 NS-stations waarvan één in het centrum en de andere is gelegen in de woonwijk ‘Passewaay’. Vanuit Tiel kun je rechtstreeks met de stoptrein naar Utrecht CS en Arnhem.

Met de bus is Tiel ook goed bereikbaar. In iedere woonwijk vind je wel een bushalte. Arriva Verzorgt het openbaar streekvervoer in en naar Tiel.

Tevens is er nog een fiets-/ en voetveer ‘Pomoda’ Tiel - Wamel. Voetveer Pomoda verbindt je tussen Tiel en het dorp Wamel aan de overzijde van De Waal.

Gezondheidszorg

Tiel beschikt over een compleet aanbod van gezondheidszorg. Meerdere woonwijken hebben hun eigen gezondheidscentrums. Tevens beschikt Tiel over een ziekenhuis, ‘Ziekenhuis Rivierenland’.

Ook voor de zorg van je huisdier kun je in Tiel terecht.

Horeca en recreatie

Je vindt in Tiel een uitgebreid en divers aanbod van horeca. Er zijn 2 grote en bekende horecapleinen in Tiel. Het ‘Korenbeursplein’ en ‘Het Plein’ hier vindt je een breed aanbod van restaurants en cafés.

Verder in en rondom het centrum van Tiel vind je nog allerlei gezellige eetgelegenheden. En heb je geen zin om de deur uit te gaan. Dan laat je het gewoon thuisbezorgen.

Tiel beschikt over meerdere parken waar je een leuke wandeling kunt maken. Tiel is gelegen aan de rivier De Waal met haar prachtige uiterwaarden. Vindt de verstopte strandjes waar je heerlijk kunt relaxen.

Hou je van cultuur? Dan moet je zeker een keer Zinder het cultuurcentrum van Tiel bezocht hebben. Zinder is het centrum voor de kunsten. Hier vind je de kunstuitleen en expositieruimte, het poppodium, educatie, mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten, toeristisch informatiepunt en een gezellig café. Daarnaast is de bibliotheek hier ook gevestigd.

Schouwburg en filmtheater Agnietenhof de plek voor een avondje uit! Er worden hier verschillende voorstellingen gegeven zoals cabaret, dans, muziek, film, toneel, kortom teveel om op te noemen. Voor iedereen is er wat te vinden, ook voor de kleintjes.

Flipje en Streekmuseum, is een leuk museum naast de waterpoort in Tiel. Hier vind je alles over Flipje, de jam fabriek ‘de Betuwe’ maar ook over de geschiedenis van Tiel. Zeker een bezoek waard!

Winkelaanbod

In het stadscentrum van Tiel vind je een gevarieerd en compleet winkelaanbod. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe en complete outfit, het perfecte verjaardagscadeau of gewoon zomaar iets, je vindt het allemaal in Tiel.

Vanaf de waterpoort, richting het Plein en tot en met de Varkensmarkt vind je iedere zaterdag een gezellige markt. Ook hier vindt je een gevarieerd aanbod zoals, groente, bloemen, kleding, kaas, verzorgingsproducten, stoffen, dierbenodigdheden, brood en zo kan ik nog wel even doorgaan. En ben je uit geshopt, dan is er altijd wel ergens een tafeltje vrij op een gezellig terrasje.

Naast het stadscentrum kent Tiel nog enkele winkelcentrums: Westlede, Rauwenhof, Passewaay en Binnenheuvel. Deze winkelcentrums voorzien je in je dagelijkse boodschappen.

Bedrijventerrein

Bedrijventerrein Latenstein is gelegen aan de oostzijde van Tiel. Hier vind je voor het grote deel middelgrote en kleine bedrijven (MKB). Sommige ondernemers wonen hier ook. Latenstein heeft een diversiteit aan bedrijven waaronder sportclubs, keukenbedrijven en woonwinkels. Hierdoor is Latenstein de woonboulevard van de regio.

Bedrijventerrein Kellen is een modern bedrijventerrein met veel gemengde bedrijven. Zo zijn hier o.a. de Sligro en de Karwei gevestigd. In het westelijke gedeelte zijn voornamelijk autobedrijven gevestigd. Hierdoor is Kellen de autoboulevard van de regio.

Bedrijvenpark Medel vind je de grote namen als DHL, Lidl, H&M, Keuhne + Nagel en vanaf 2020 supermarktketen Plus met haar landelijk distributiecentrum. Het bedrijvenpark is volop in ontwikkeling en zal over enkele jaren ruim 270 ha groot zijn en werk bieden aan ca. 4.500 werknemers. Medel heeft een ruime en parkachtige opzet met een hoogwaardige uitstraling. Bedrijvenpark Medel is op initiatief van de gemeente Tiel en Echteld ontwikkeld.

Betuwe-Makelaardij-Over-Tiel

Makelaar in Tiel nodig?

Word je enthousiast over het wonen in Tiel of woon je al een tijdje de regio en heb je een nieuw huis op het oog?

Een huis kopen in Tiel?

Dit is het actuele aanbod