Hoeveel is mijn huis waard?

  • Postcode*
  • Huisnummer*

Hoeveel is mijn huis waard?

Niet zomaar wat schatten via een online calculator, maar direct ontdekken hoeveel je huis waard is via een waardebepaling door een makelaar?

Vul je gegevens in en ontdek hoeveel jouw huis waard is.

  • Postcode*
  • Huisnummer*

Het voordeel van een waardebepaling door een makelaar

Waarom wil je weten hoeveel je huis waard is? Ben je gewoon nieuwsgierig, of heb je verhuisplannen?

Hoewel een online waardebepaling een leuke indicatie geeft, is het bepalen van wat je huis waard is, onmogelijk als je het niet eerst gezien hebt.

Hoe kan een online calculator echt weten hoeveel je huis waard is?

De waarde van je woning wordt door meer factoren bepaalt dan je postcode en woonoppervlakte.

Gun je zelf het juiste inzicht. Kies niet voor zomaar een schatting, maar voor een goed en onderbouwd advies.

Wat bepaalt hoeveel mijn huis waard is?

Er zijn veel factoren die invloed hebben op de waarde van jouw woning. Denk aan het type woning, woon-/ en perceeloppervlakte, staat van de woning, ligging, duurzaamheid, ontwikkelingen in de buurt en zo kunnen wij nog wel even doorgaan.

Betuwe Makelaardij de makelaar van de Betuwe neemt dit allemaal mee in haar waardeanalyse om de juiste waarde vast te stellen van jouw huis.

Gratis-waardebepaling-door-Betuwe-Makelaardij

Hoe gaat een waardebepaling in zijn werk?

Nadat jij je gegevens hebt achtergelaten wordt er contact met je opgenomen voor het maken van een afspraak.

Houd er rekening mee dat een waardebepaling gemiddeld 60 minuten duurt.

Vooranalyse

Tijdens de vooranalyse doet de makelaar als het ware haar huiswerk. De grootte van jouw woning wordt opgevraagd en in kaart gebracht.

Wat is de bestemming?

Zijn er bijzonderheden van toepassing?

De huidige woningmarkt wordt bekeken, wie zijn jouw concurrenten en welke vergelijkbare woningen zijn recent verkocht in de buurt. We vinden het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan, zodat we jou gelijk een goed advies kunnen geven.

De afspraak met de makelaar

De afspraak met de makelaar is altijd bij jou thuis. Tijdens deze afspraak doen we samen een ronde door jouw woning. Wij kijken naar alle aspecten die van invloed zijn op de waarde. Daarnaast geven we ook gelijk advies, hoe jij je woning nog beter kunt presenteren.

Tijdens deze afspraak informeren wij jou over de woningmarkt, bespreken we de mogelijkheden om je woning op de markt te zetten en kunnen we jou elke stap van het verkoopproces toelichten. Uiteraard zijn we er ook om al jouw vragen te beantwoorden.

Verkoopplan met waardebepaling

Nadat we bij jou thuis zijn geweest en een goede indruk van jouw woning hebben, gaan we aan de slag. We maken een uitgebreid verkoopplan inclusief waardebepaling voor jouw woning. Deze kun je op zeer korte termijn verwachten, meestal nog dezelfde dag.

We nemen na ontvangst ons verkoopplan met waardebepaling met je door. We vinden het belangrijk dat alles duidelijk is en dat je weet waar je aan toe bent. Want je huis verkopen kun je maar één keer goed doen.

Veel gestelde vragen...

Is een waardebepaling gratis?

Ja, een waardebepaling is gratis en vrijblijvend. Het weten wat je huis waard is, is belangrijk en er hangt soms veel vanaf. Doordat je weet wat je huis waard is, kun je misschien wel je droomhuis kopen die je al langere tijd op het oog hebt. Het is daarom belangrijk dat je een compleet (financieel) plaatje krijgt. De uitkomst kan helaas ook tegenvallen. Daarom brengen wij geen kosten in rekening voor een waardebepaling.

Moet mijn woning opgeruimd zijn?

Nee, we letten voornamelijk op de ruimten, afwerking en voorzieningen. Voor ons hoeft niet alles opgeruimd en schoon te zijn. We kijken hierdoor heen. Wel kan het zijn dat we vragen of je nog bepaalde spullen opruimt. Want wat wij rommelig vinden, kan voor iemand anders wel keurig netjes opgeruimd zijn. Mocht het nodig zijn, dan zullen we hierin ook tips geven.

Wat als ik het niet eens bent over de waarde van mijn woning?

Alles is bespreekbaar bij Betuwe Makelaardij. Ook als je het niet eens bent met de woningwaarde. We houden van openheid. Graag gaan we dan het gesprek met jou aan. Jouw doel is ook ons doel.

Moet ik gelijk mijn woning in de verkoop zetten?

Nee, je zet pas je woning in de verkoop wanneer jij er klaar voor bent. Je wilt misschien eerst wel een andere woning gekocht hebben. Z’n zoektocht naar een andere woning kan soms wel even duren. We zijn ons hier bewust van.

Wordt er opnieuw naar de waarde van mijn woning gekeken als ik besluit na een half jaar te gaan verkopen?

Ja, de woningmarkt is constant in beweging. We willen het beste uit jouw woning halen. Besluit je je woning na een half jaar te verkopen, dan kijken we altijd opnieuw naar de waarde van jouw woning. Is het nodig om de verkoopstrategie ook aan te passen, dan zullen we dit zeker met je bespreken.

Staat de courtage (makelaarstarief) ook in het verkoopplan?

Ja, we maken een uitgebreid verkoopplan. Hierin komen ook onze tarieven te staan. We houden van openheid en vinden het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent. Onze tarieven worden ook tijdens de afspraak met de makelaar besproken.

Mag ik ook andere makelaars uitnodigen voor een waardebepaling?

Ja, dat mag. Je wilt het beste en het hoogst haalbare uit de verkoop van je woning halen. Dit is uiteraard ook ons doel! We begrijpen als je meerdere makelaars uitnodigt voor een waardebepaling.