Energielabel voor een woning

Energielabel voor een woning

Energielabel voor een woning. Hoe zit dit nu precies en hoe kom ik eraan?

De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van energielabels. Hier krijgen we regelmatig vragen over. Daarom vertellen wij graag aan jou hoe het nu precies zit en hoe je aan zo’n energielabel komt.

Al jaren is het verplicht om een definitief energielabel van je woning te hebben op het moment van eigendomsoverdracht. Sinds januari 2022 is het verplicht om het definitieve energielabel te vermelden in de verkoopadvertentie van de woning.
Ook de manier van aanvragen is gewijzigd. Tot en met december 2020 kon je eenvoudig en goedkoop aan een energielabel komen. Tegenwoordig werkt het allemaal net iets anders en kun je dit niet zelf meer regelen.

Per 1 januari 2021 moet het energielabel voldoen aan nieuwe standaarden (NTA 8800). Hiervoor komt een vakbekwaam adviseur bij jou thuis langs. De kosten voor een energielabel zijn hierdoor ook behoorlijk gestegen.

Wanneer en hoe vraag je een energielabel aan?

 

Het definitieve energielabel is verplicht als je je woning gaat verkopen. Ben je voornemens om je woning te koop te zetten, dan doe je er verstandig aan om het energielabel alvast aan te vragen. Het energielabel is 10 jaar geldig.
Wil je je woning op korte termijn verkopen, vraag dan zo snel mogelijk het energielabel aan.

Er zijn inmiddels veel bedrijven die je kunnen helpen aan een energielabel. Maar hoe weet je bij welk bedrijf je aan het juiste adres bent, en dat dit bedrijf een correct energielabel verstrekt. Wij kunnen je hierbij helpen.

Wij werken samen met een bouwtechnisch adviesbureau. Zij zijn o.a. gespecialiseerd in energielabels.
Wij doen de aanvraag en geven alle benodigde gegevens door. Je wordt dan op korte termijn gebeld voor het maken van een afspraak. Verder hoef je niets te doen en nemen wij alles uit handen.
Deze (extra) service doen wij graag voor onze kanten en kost niets. Je betaalt natuurlijk wel de kosten voor het energielabel, maar dit is rechtstreeks aan het bedrijf en niet aan ons.

Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen jou hier graag mee.

 

Geplaatst: 16 december 2022