In deze coronacrisis een huis kopen of verkopen

In deze coronacrisis een huis kopen of verkopen

In deze coronacrisis een huis kopen of verkopen

Eind februari 2020 werd de eerste officiële coronabesmetting in Nederland gemeld. Nu bijna een jaar later zitten we er nog middenin. Eerlijk is eerlijk we zijn er allemaal wel klaar mee, maar gelukkig gloort er licht aan de horizon door de vaccinaties. Voor nu moeten we helaas de tanden nog even op elkaar zetten.

Regelmatig krijgen wij vragen wat de mogelijkheden zijn om je huis nu te koop te zetten in deze crisis. Vooral met de invoering van de nieuwe regels zijn er veel vragen. Ook voor huizenzoekers is het soms aftasten wat nu nog wel en niet kan.

Ondanks de coronacrisis worden huizen nog steeds snel en voor een goede prijs verkocht. Wij kunnen gelukkig gewoon doorgaan met onze werkzaamheden. Uiteraard gelden de veiligheids- en hygiëneregels ook voor ons. Daarom dienen ook wij ons aan de RIVM-richtlijnen en adviezen te houden.

 

Wat betekent dit als je je huis wilt verkopen?

Ben je je aan het oriënteren of wil je op korte termijn je huis verkopen, dan is dit geen enkel probleem.

Wij komen graag vrijblijvend langs voor een waardebepaling. Tijdens dit gesprek bespreken we o.a. het verkoopproces, strategieën en de mogelijkheden.

Uiteraard dienen wij ons aan de richtlijnen te houden, zoals het houden van 1,5 meter afstand.

 

Wij zijn op zoek naar een woning. Kunnen wij nog wel een woning bezichtigen?

Ja, gelukkig kan en mag dit nog. Ook hier geldt dat we ons aan de richtlijnen moeten houden. Zo mag je met maximaal 2 personen komen bezichtigen, de bezichtiging vindt overdag plaats, is het dragen van een mondkapje verplicht en houden we 1,5 meter afstand.

Ook adviseren wij je, voordat je een woning gaat bezichtigen, om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Lees alvast de brochure van tevoren goed door, rijd alvast langs de woning en verken de omgeving. Stel je eventuele vragen vooraf.

 

Het advies is 1 persoon per dag uitnodigen.

Dit klopt helemaal, alleen geldt dit voor een thuissituatie. Het bezichtigen van een woning is geen thuissituatie, maar werk gerelateerd. Dit is goed uitgezocht door de brancheorganisaties.

Heb je nog vragen, mail of bel ons dan gerust. Voor meer informatie en de uitgebreide handreiking kun je ook de website van de brancheorganisatie bezoeken.